Certificaat BIO SAC

Nog even zitten, een hand vastpakken, een intiem moment, een verhaal vertellen; afscheid nemen van een overledene doet iedereen op zijn eigen wijze. Dat komt zeer nauw, het gaat immers om de laatste momenten die men met een dierbare doorbrengt. Hoe iemand wordt opgebaard, speelt een belangrijke rol in het afscheidsproces, weet Willemijn Bakx van Bakx Uitvaartzorg. Niet alle nabestaanden voelen zich prettig bij een koelruimte of -plaat. Bio-Sac 200 stelt mensen in staat zonder deze 'koude' methode hun dierbare nog even bij zich te houden. 
"Elk afscheid is uniek", benadrukt Willemijn. "Je hebt te maken met de wens van de overledene, maar ook met de wensen van de familie. Daarom geef ik advies en licht ik de verschillende mogelijkheden toe, ook voor de manier van opbaren uiteraard. Zo kunnen nabestaanden kiezen wat het beste bij hen en bij hun dierbare past. Ik voer vervolgens uit wat de familie wil."

Bio Sac 200

Bakx heeft zeer goede ervaringen met Bio Sac 200: "Ik zie dat een lichaam mooier blijft. En het voelt heel natuurlijk aan, niet stijf. Laatst heb ik zelfs een overledene met een paar kussens in de rug een beetje overeind gezet, dat wilde de familie graag. Dankzij Bio Sac 200 ging dat perfect. Met een koelplaat kan dat natuurlijk niet."
De methode is milieuvriendelijk, relatief goedkoop en eenvoudig in gebruik. "Er worden zakjes Bio Sac 200 op het lichaam geplaatst en dat is alles", aldus Willemijn. "De zakjes werken als een filter waardoor het lichaam wordt gepreserveerd. Ongeveer hetzelfde als een lichte balseming, maar dan zonder ingrepen in het lichaam." En dat werkt echt zonder koeling? "Ja, het is moeilijk voor te stellen, maar het werkt echt goed", vertelt de Liempdse uitvaartverzorgster. "Ook midden in de zomer als het buiten 35 graden is."
 
Cookie instellingen