Boerenmert Liempde

                Boerenmert Liempde, 22 april 2019
 
Ook het Afscheidshuis Liempde doet mee met @Boerenmert Liempde. Het Afscheidshuis Liempde is open en Willemijn loopt rond op de Boerenmert. Wilt u weten waarom de mensen in Liempde langer leven en gelukkiger zijn dan zal Willemijn het geheim verklappen in de vorm van een klein cadeautje.
Dus kom even langs of spreek mij even aan..........
Ieder jaar op Tweede Paasdag staat de tijd in Liempde even stil. Lopend op klompen en traditioneel gekleed doen de Liempdenaren de jaren twintig herleven.
Maar de Boeremèrt is meer……Een markt uit grootmoeders-tijd in het Brabantse Liempde, gecombineerd met wisselende andere spectaculaire tijden. De hele dag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud die bol staan van nostalgie.
Bekijk hier het dagprogramma.
En ook dit jaar kunnen de bezoekers een Mèrt verwachten met ouderwetse waren en goede boerekost voor weinig geld. Velen komen er ieder jaar terug om de echte Brabantse sfeer te proeven die de Liempdse Boeremèrt zo uniek maakt. Als u eens een ouderwets gezellig dagje uit wilt, kom dan de echte Brabantse sfeer proeven op de Liempdse Boeremèrt.
De Boeremert is ook….
..de echte spekstruif eten. Echte boerekost tegen betaalbare prijzen. Worstebrood, appelflappen, broodjes worst en wafels. Alles is ambachtelijk bereid en dit zal de bezoekers het water uit de mond doen lopen.
Boeremèrt is van alle tijden.
De Boeremèrt in Liempde is een heel bijzondere markt. Je waant je niet alleen in de jaren twintig, maar net zo makkelijk in de jaren vijftig, de seventies of dit jaar zelfs terug naar het tijdperk van Ridders! De Boeremèrt Van Alle Tijden is een gezellige tijdmachine met veel muziek, veel theater en veel om te lachen.
Nostalgie
Natuurlijk barst Liempde op Tweede Paasdag van de gastvrije nostalgie. De snert, de oude ambachten zoals klompen maken, touw vlechten en het dorsen van graan. De veldwachter, DUN ZWARTE KRAAI (UITVAARTONDERNEEMSTER) de zweefmolen en de ouderwetse warenkramen wachten op uw komst. De kinderspelletjes ontbreken niet op de markt, er zijn veel oud hollandse spelletjes. Daarnaast is er een Kop van Jut, en kan er goud worden gezocht en kunnen er klompen worden beschilderd.
Theater
Bezoek in het centrum het straattheater. Zwijmel rond de Kiosk met diverse muziekgezelschappen. Mis zeker niet onze reservisten die voor ons “het Broekegangske” verdedigen. Voor de fijnproevers is er een BiereMert waar diverse speciaalbieren worden aangeboden.
Nog meer!
Zeer speciaal hebben we dit jaar bezoek van “Lions of Steel”. Een heuse vechtsport op europees niveau, waar Ridders in volledig harnas en tot de tanden gewapend elkaar de degens kruisen!!!
Entree
Vanaf 10.00 uur tot 20.30 uur bent u welkom op de “Boeremert Van Alle Tijden”
Toegangsprijs is € 4,- per persoon, dit is inclusief een consumptiebon van € 2,-.
Kinderen tot en met 12 jaar gratis.
 
 
Cookie instellingen