Afscheidshuis Liempde

Medisch centrum Liempde breidt flink uit
LIEMPDE - Het medisch centrum in Liempde met de huisartsenpraktijk van Olof van Laere, Geert Elbers en Kirsten Graffius breidt flink uit. Op de bovenverdieping van de voormalige Rabobank komen tal van functies erbij voor eerstelijns zorg.
Domien van der Meijden 06-09-18, 15:58 
 
Alweer veertien jaar geleden streek huisarts Olof van Laere neer op de begane grond van de oude Rabobank in de Nieuwstraat in Liempde. De flappentap bleef, maar het medisch centrum groeide uit naar wat het nu is, een huisartsenpraktijk met drie huisartsen en een huisarts in opleiding. En daarnaast een fysiotherapie en de apotheek met een medicijnrobot.
Nu zet de huisartsenpraktijk een volgde grote stap en is de verbouwing van de bovenverdieping begonnen. Van Laere: We hebben in 2015 het pand gekocht. Toen zat huisarts Geert Elbers ook al in onze praktijk. En nu zijn we met Kirsten Graffius met zijn drieën. De bovenverdieping was een groot appartement. Dat wordt nu verbouwd om er een aantal functies voor de zorg en welzijn bijeen te brengen."
Zijn compagnon Geert Elbers vult aan: Er is 300 vierkante meter ruimte beschikbaar boven. Daar komt Verloskundig Centrum Midden Brabant te zitten, maar ook podotherapeute Annemieke Daas. Verder Thuiszorg van Vivent en de Elde Groep. Het rijtje maken we compleet met twee psychologen, Nicole Schuttelaar en Liduine Knubben, met orthopedagoog Lotte Adriaans, diëtiste Carla van Mensvoort, ergotherapeut Mayke Daatselaar, maatschappelijk werk van Contour de Twern, het consultatiebureau en logopedie van Miranda Everaert en Groepspraktijk logopedie van Marion Hulsentop. Een hele berg disciplines dus."

------------------------------------------------
Buiten het pand in de garage, wordt ook een verbouwing gedaan. Daar komt Willemijn Bakx te zitten van Bakx Uitvaartzorg. Er komt daar een afscheidshuis, waar mensen in een opbaarkamer met daarbij een huiskamer afscheid kunnen nemen hun dierbaren en daar familie en vrienden kunnen ontvangen. Want dat gebeurt steeds minder vaak in thuissituaties.

------------------------------------------------
Built by de Wildt doet de verbouwing van het centrum in Liempde. ,,Die hebben ruime ervaring in de branche. De verbouwing moet rond eind december klaar zijn. Op 1 januari willen we de opening houden. En ze houden rekening met lawaai maken tijdens onze spreekuren."
Volgens Elbers en Van Laere heeft Liempde met de komst van de nieuwe partijen op de eerste verdieping straks een mooi eerstelijns zorgcentrum, aangevuld met welzijnsinstellingen. Voor de 5500 patiënten die we samen bedienen biedt dat alle gemakken. Door samenwerking met het JBZ zijn er ook echo's mogelijk hier in huis. Een goede aanvulling op al onze diensten."
 
 
Cookie instellingen