Wij denken aan jou.....

Wij denken aan jou…

Hoe vaak zeggen we dat niet tegen een ander. Het maakt niet uit wat de reden is waarom iemand dit zegt. Het kan zijn dat dit te maken heeft met iets heel fijns in je leven. Vaak worden deze woorden gebruikt om te laten merken dat men in gedachte bij de ander is. Dat men er voor de ander wil zijn.Wanneer je naar het ziekenhuis moet voor een uitslag van een onderzoek geeft dat vaak spanning. Deze uitslag kan plotseling je hele leven veranderen. Dan willen mensen in je omgeving laten weten dat ze in gedachten bij je zijn. Wanneer je iets vervelends hebt meegemaakt, ter ondersteuning. Wanneer je iets verdrietig meemaakt, een meeleven. Het zijn slechts vier hele simpele woorden, maar vergis je niet hoeveel waarde deze hebben. Het maakt niet uit of het een beetje verdriet is. Een beetje missen. Verdriet waarvan je denkt dat het nooit een plekje zal krijgen. Ontroostbaar zijn.

Wij denken aan jou…
Deze vier woorden zijn dit jaar ook bedoeld voor alle herdenkingen op WereldLichtjesDag. Sinds 1997 vindt deze dag elk jaar op de tweede zondag in december plaats. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.
Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Door het licht laten we zien dat wij denken aan al die kinderen van wie de ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s afscheid hebben moeten nemen.

Wij denken aan jou…
WereldLichtjesDag in Boxtel 2022. Binnen en buiten het Afscheidshuis Boxtel organiseren Bakx Uitvaartzorg en Mijn Herdenking Uitvaartwinkel een lichtjes bijeenkomst. Om 19.00 uur zal het Afscheidshuis Boxtel in het licht staan. Zullen er vele kaarsjes en fakkels branden om te laten zien dat alle kinderen van wie we afscheid hebben moeten nemen in het licht worden gezet. Er is binnen een kinderhoekje waar kinderen een eigen windlichtje kunnen maken met een (elektronisch) kaarsje. Je krijgt een lichtje voor thuis, zodat het licht meegaat en niet zal doven.

Wij denken aan jou…
Mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen zijn welkom. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom in het Afscheidshuis Boxtel. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor de eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Wij denken aan jou...
We steken lichtjes aan. Voor alle andere kinderen op de wereld die er niet meer zijn. Zoveel kinderen die omkomen door ziekte, ongeluk of geweld. Kinderen zijn altijd het grootste slachtoffer in conflicten. Miljoenen kinderen wereldwijd zijn gedood of wees geworden. Voor al die kinderen branden wij een kaarsje. Opdat ze nooit worden vergeten! Samen zijn we even stil.

Wij denken aan jou…
Je bent welkom op zondag 11 december vanaf 18.30 uur in het Afscheidshuis Boxtel aan de Dukaat 5. Misschien omdat je herinneringen met anderen wilt delen. Misschien om je verbonden te voelen. Je bent welkom om samen koffie te drinken met een koekje. Je bent welkom om stil te zijn. Je bent welkom om te praten. We gedenken diegenen van wie we afscheid hebben moeten nemen. We denken aan iedereen die afscheid heeft moeten nemen. Wij denken aan je omdat wij je willen laten voelen dat je nooit alleen staat.

Wij vinden het fijn als je ons laat weten wanneer je wilt komen. Je kunt je opgeven via Willemijn Bakx: info@bakx-uitvaartzorg.nl (06-29167437). Via Afscheidshuis Boxtel: info@afscheidshuisboxtel.nl. Of door contact op te nemen met Miriam van Breugel: info@mijnherdenking.nl (06-22360851).

Laten weten, laten voelen
dat we aan elkaar denken…

Willemijn Bakx
 
 
Cookie instellingen