Mijn top medewerkers

Mijn top medewerkers…


Toch fijn dat zo veel mensen geïnteresseerd zijn in het Afscheidshuis Boxtel. Ook opmerkingen van: ‘Je zult het wel druk krijgen’. Veel mensen denken dat ik dit werk helemaal alleen doe. Ik zeg wel vaak dat ik het hele bedrijf ben, maar dat is niet helemaal waar. Ik ben wel altijd het vaste aanspreekpunt voor de familie. Dat is prettig voor hen en fijner. Echter er is een hele grote groep van bedrijven en vooral mensen, soms zichtbaar en soms niet, met wie ik samenwerk. Samen zorgen wij ervoor dat de wensen van families in de praktijk worden omgezet. Samen zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos en vaak ook geruisloos verloopt.


Mijn kistenleverancier, de drukkerij, het technisch bedrijf, uitvaartassistenten, crematorium medewerkers, horeca eigenaren en vele andere mensen. Ik hoef maar te bellen en ik kan op ze rekenen. Ik zal het vaker over deze onmisbare mensen hebben. Vandaag wil ik vertellen over de grootste groep. Ik noem ze ook vaak mijn medewerkers, of liever ‘mijn jongens en meisjes.’ Dat is dan wel een groep van zeker 30 mensen. Dit is RouwServiceNederland, oftewel RSN.
Misschien hebt je daar nog nooit van gehoord. Ik weet wel zeker dat ik niet meer zonder hen kan. Ik werk samen met filiaal Eindhoven. Een team waarvan we elkaar allemaal bij naam kennen. We maken samen dingen mee. Momenten van stress, snel reageren, oplossingen zoeken. Mooie momenten wanneer alles naar wens verloopt. We zorgen er samen voor dat alles plaatsvindt, zoals de familie dit wenst. Ze geven mij advies, weten ook precies wat ik wel en niet wil. Wat wel en niet kan. Alle families voor wie ik een uitvaart heb mogen verzorgen hebben, bewust of soms ongemerkt, te maken gehad met deze fantastische mensen.


Het begint al bij de verzorging. Ik kan, ongeacht het tijdstip of de dag, bellen en binnen korte tijd staan ze klaar. Daar staat dan ‘mijn team’. Correct gekleed, met al het materiaal dat nodig is. Zij zijn de experts in verzorgen. Dat heeft er ook mee te maken dat zij daar dagelijks mee bezig zijn. Ervaring is zo belangrijk. Maar ook de kennis up-to-date houden met cursussen in binnen- en buitenland. Wanneer zij binnenkomen weten wij direct wat er moet gebeuren. Meestal hoeven we elkaar alleen maar aan te kijken…


Verzorgen, dat kan, ook in coronatijd, samen met de familie. Of dat de familie erbij is. Dan vind ik het ook altijd zo mooi dat, op een zachte, respectvolle manier de familie betrokken wordt bij de verzorging. Zit de blouse wel goed, zouden we niet een ceintuur gebruiken, zijn er sieraden gewenst. Vragen naar een foto om te kijken hoe de haren gekamd moeten worden. Verzorgen is aandacht geven. Alle handelingen worden uitgelegd, maar op zo'n manier dat mensen ook weten waar het over gaat. Waarom dat gebeurt.


Maar RSN is voor mij veel meer. Mijn uitvaartkisten zijn daar opgeslagen. De rouwauto’s komen daar vandaan. Ik vind het ook altijd mooi dat de familie een kleur auto kan uitkiezen. Zwart, antraciet grijs, grijs, donkerblauw of wit. Laatst had ik een witte rouwauto nodig, deze was bezet. Geen probleem, dan komt er gewoon een van een ander filiaal. Uit Goes… Want wanneer de familie iets wil, gaan we samen aan de slag om het in de praktijk uit te voeren.


Ze staan altijd voor mij klaar. 7 dagen per week, 24 uur per dag. Wanneer ik informatie nodig heb, zoeken zij het voor mij uit. Maar ook de kleine dingen. Heb ik vlindersluitingen nodig, dan zorgen zij ervoor dat ze er snel zijn. Dat is zo mooi van onze samenwerking; ik ben een klant van hen, maar ze laten mij me nooit klant voelen. Wij zijn collega’s, wij zijn samen bezig om een afscheid een mooi afscheid te laten zijn. Wat er ook gebeurt, wat er ook nodig is. Dat is mijn team van top medewerkers, voor jullie vaak onzichtbaar, maar ze zijn er wel.


Dus als u mij ziet, weet dan dat er naast mij en achter mij een grote groep fantastische, gemotiveerde, excellente, vakkundige medewerkers staat. Die zijn er voor mij, maar vooral voor u. Ook al ziet u ze vaak niet…
Ik vind dat ze ook eens de aandacht en waardering moeten krijgen die ze verdienen. Voor mij zijn ze geweldige, onmisbare toppers. En dat kan ik niet vaak genoeg zeggen…


Willemijn Bakx
06 29 17 64 37
Bakx Uitvaartzorg
Afscheidshuis Liempde
Afscheidshuis Boxtel
 

Cookie instellingen