Midzomer rustpuntje

Midzomer rustpuntje……


En daar is dan weer de zomereditie van DeMooiBoxtelKrant. Deed mij ook beseffen dat we alweer op de helft van het kalenderjaar zitten. Hoe snel vlogen de afgelopen maanden voorbij. Hoeveel is er veranderd, (helaas) blijvend of (hopelijk) tijdelijk. Een midzomer rustpuntje. Een moment van terug denken, van vooruit kijken. Ik denk dat dit nu wel nodig is. De achtbaan waar we allemaal in terecht zijn gekomen ging hard, draaide, kantelde en vloog door de tijd.


Glimlachend heb ik mijn nieuwjaar voornemen teruggelezen. Wilde mijn Afscheidshuizen, maar ook de afscheidsbijeenkomsten groener maken. Nou dit voornemen is een beetje op de achtergrond gekomen. Al mijn aandacht gaat nu uit naar de mogelijkheden om een persoonlijk, mooi en respectvol afscheid te mogen laten plaatsvinden. Hoe kan ik de, steeds veranderende en vaak zichzelf tegensprekende, regels en voorschriften gebruiken? Hoe kan ik ervoor zorgen dat afscheid nemen, zeker nu, een afscheid wordt waar families zich in herkennen? Ondanks alle noodzakelijk, belangrijke, maar ook tegenstrijdige, onredelijk en zeker ook onmenselijk regels.


Laten we even tot rust komen, nadenken over wat er allemaal gebeurd is. Nadenken over de toekomst. En dat is misschien nu wel het moeilijkste. Nadenken over een toekomst die zo onzeker is, voor iedereen. Ik wens iedereen dit moment van rust. Om balans op te maken, maar niet door te kijken naar het halflege glas. Datzelfde glas is ook halfvol. Door te zien wat voor ons belangrijk is en wat we kunnen, mogen en hebben. Daarom wens ik iedereen een midzomer rustpuntje. Wanneer je samen buiten in de zon zit, kijk eens om je heen. Zie wat je hebt en besef dat geluk zit in grote en in kleine dingen. Maar geluk, het echte geluk zit vooral in gelukkig zijn, hier met elkaar.


Willemijn Bakx
06 29 17 63 47
www.bakx-uitvaartzorg.nl
www.afscheidshuisliempde.nl


 

Cookie instellingen