Even weg.....

Even weg…

In de chaos van de dag zijn we allemaal wel toe aan vakantie. De momenten van rust, nadenken, uitslapen, samen zijn, boeken lezen, cultuur opsnuiven, zon, water, strand, lekker eten, niets doen, terrasjes pakken en vooral zomerkleren dragen. Weg uit de dagelijkse sleur. Het mag ook weer, met die anderhalve meter afstand. Ben eerlijk naar jezelf. Het is bijna fijn wanneer in de auto zit en de paniek slaat toe. Zit de achterdeur wel op slot? Heb ik dat raam wel dichtgedaan? Waar is mijn paspoort? Ben ik de opladers niet vergeten? Nieuw is natuurlijk nu of je alle vaccinatiebewijzen paraat hebt. Heb je de informatie of je nu wel of niet zonder dit bewijs een supermarkt of restaurant binnen mag lopen? Maar belangrijker, gelden deze regels nog? Zoveel verandert zo snel. 

Ook ik merk dat bij mijn werk. We moeten rekening houden met het maximale aantal gasten. Maar nu is er ook de discussie. Tante Annie krijgt wel een uitnodiging, maar die is op vakantie. Ze zal dus niet komen. Kunnen we daar iemand anders voor in de plaats zetten? Ik zie steeds vaker op de rouwkaart staan of iedereen wel wil doorgeven of men komt. Ook met hoeveel mensen ze komen. Wanneer familieleden doorgeven dat ze niet kunnen komen, kun je daar dan andere mensen voor in de plaats zetten? Voelen die zich dan niet een tweede keus? De vanzelfsprekendheid om gebruik te maken van de livestream. Dit geeft veel mensen de mogelijkheid om het afscheid samen mee te maken. Afscheid op afstand, maar toch heel dichtbij.

Ik had deze zomercolumn buiten op het terras willen schrijven. Maar hier hoor ik de donder, zie de bliksem en het regent pijpenstelen… Ik wens iedereen fijne vakantie. Of dat een paar dagen is of een paar weken. Is het met z’n tweeën, je gezin, de hele familie of een grote groep. Blijf je in Nederland, of waag je de gok om naar het buitenland te gaan. Soms is er dan regen, maar na regen komt altijd zonneschijn. Vakantie. Even alles van je af zetten. Even niets moeten en (bijna) alles mag…

Willemijn Bakx
06 29 17 64 37

www.bakx-uitvaartzorg.nl
www.bakxafscheidshuizen.nl
www.memoriae.nl
 
Cookie instellingen