Afscheidshuis Boxtel bestaat echt....

Afscheidshuis Boxtel bestaat………

De vaste lezers van mijn column weten dat ik regelmatig vertel over allerlei nieuwe ontwikkelingen in de uitvaartbranche. Natuurlijk is het voor u, maar ook voor uitvaartbegeleiders, heel lastig om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en mogelijkheden.

Zo had laatst een familie bezoek van een uitvaartbegeleider om de uitvaart van hun moeder uit te laten voeren. De familie had er al over nagedacht en er met elkaar over gesproken. Ze wilden dat moeder in het Afscheidshuis Boxtel zou verblijven. Tot hun grote verbazing reageerde  de uitvaartbegeleider, met grote stelligheid, en ik citeer: ,,Afscheidshuis Boxtel, dat bestaat niet….!” Jammer dat hij niet even heeft gegoogeld, maar goed, dat kan gebeuren. Mobieltje pakken. Zoekterm: Afscheidshuis Boxtel. Binnen enkele seconden had hij de website van Afscheidshuis Boxtel op zijn scherm. Met alle informatie, contactgegevens en foto’s. Hij kon dus direct contact met mij opnemen. Dan weet hij dat zelfs ik besta…

De familie heeft mij het verdere vervolg van dit gesprek niet verteld. Wel is het zo dat hun moeder in het Afscheidshuis Boxtel verbleef en dat de uitvaart door een ander uitvaartbedrijf werd uitgevoerd. Bij deze dus het onderwerp van deze column. Het Afscheidshuis Boxtel bestaat echt. U bent er misschien al eens voorbij gekomen wanneer u naar de tandarts aan de Dukaat gaat. Oké, geen overdadige reclame of lichtboxen. Een Afscheidshuis vraagt toch om wat bescheidenheid.

Binnen het Afscheidshuis zijn er ook heel veel combinaties te maken. Er is een Afscheidskamer. Dit wordt ook vaak een 24 uurs-kamer genoemd. De familie ontvangt hiervan een eigen sleutel. U kunt, zonder afspraak, binnenkomen. Deze kamers zijn privé voor u. Daar verblijft de overledene in een afgescheiden ruimte. Er is een woon- en zitgedeelte. Een eigen keuken met vaatwasser, koelkast, grillbakoven en allerlei apparaten om koffie of thee te zetten. Deze keuken is ook voorzien van koffiepads, gemalen koffie, thee, biologische munt, suiker, koffiemelk, koekjes, cakejes, snoepjes, chocolaatjes, hartige hapjes, gezond fruit en snoepgroenten. Het Afscheidshuis Boxtel heeft ook een eigen rouwcentrum met professionele grote koeling. Hiervan kan gebruikt gemaakt worden wanneer men graag, op afspraak, rouwbezoek wil ontvangen. De overledene verblijft dan verder in de koeling.

De inrichting hiervan is hetzelfde als de Afscheidskamer. Alleen is deze ruimte groter en kunnen er meer gasten worden ontvangen. Een rouwbezoek mag 1,5 uur duren. U wil wel tijd voor elkaar hebben.

Nu is dit allemaal in een pand, dat geeft direct voordelen. Er zijn combinaties mogelijk. U kunt gebruik maken van de koeling en bijvoorbeeld een dag van de Afscheidskamer. Of gebruik maken van de Afscheidskamer en het rouwbezoek in het rouwcentrum. Of gebruik maken van alle ruimtes tegelijkertijd. Samen zijn, samen afscheid nemen. Praten over alle mooie herinneringen. Of samen de afscheidsbijeenkomst voorbereiden. U leest het goed. Er zijn veel meer mogelijkheden dan u denkt. Wilt u kennismaken en even rondkijken. Natuurlijk kan dat ook.

Drinken we samen koffie en praten over wat allemaal kan. Dus laten we dit sprookje even werkelijkheid worden…..

Afscheidshuis Boxtel bestaat……echt waar……..

Willemijn Bakx
 
Cookie instellingen